Web Analytics Made Easy - Statcounter

دریافت 24 MB

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: کمیته میراث جهانی یونسکو در سال ۹۰ باغ‌های پاسارگاد و ارم از استان فارس، پهلوان‌پور و دولت‌آباد از استان یزد، فین و چهل‌ستون از استان اصفهان، اکبریه از استان خراسان جنوبی، عباس‌آباد از استان مازندران و شاهزاده ماهان از استان کرمان را در فهرست خود ثبت و این ۹ باغ را جهانی کرد و از آن پس آمار بازدیدکنندگان از این باغ‌ها حداقل در استان یزد، چهار برابر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باغ دولت‌آباد که بلندترین بادگیر جهان از عمارت زیبای آن سر به فلک کشیده، پیش از این ثبت نیز در کشور شهرت داشت اما باغ پلهوان‌پور مهریز به‌رغم همه زیبایی‌هایش در گمنامی بود که ثبت جهانی و معرفی زیبایی‌ها و جاذبه‌های این باغ، خیل گردشگران را به سمت آن سرازیر کرد.

در یک دهه اخیر، در ایام نوروز باغ دولت‌آباد همواره در زمره سه مکان تاریخی استان یزد بود که بیشترین آمار بازدید گردشگران را داشت و باغ پهلوان‌پور مهریز هم کم‌کم حجم زیادی از مسافران را به سمت خود جذب کرده بود.

در حالی که فضاسازی این باغ‌ها از چندی پیش آغاز شده بود تا نوروز امسال نیز مردم یزد و گردشگران نوروزی با حضور در این باغ‌ها خاطرات خوش سفر خود را زیباتر کنند، کرونا برنامه‌ای دیگر رقم زد و درب این دو باغ جهانی را به روی گردشگران بست.

مجازی مهمان زیبایی‌های باغ‌های جهانی یزد باشید

اما در دنیای گسترده ارتباطات امروز، حتی بسته بودن درب باغ‌های جهانی یزد هم نمی‌تواند مشتاقان سفر را از لذت تماشای این باغ‌ها بی‌نصیب کند و وجود صدها و هزاران عکس و ویدئو از این دو باغ، می‌تواند علاقمندان را ساعت‌ها به صورت مجازی مهمان زیبایی‌های این باغ کند.

مطالعه توصیف این باغ‌ها و تماشای ویدئو و عکس‌های آنها به طور قطع زمینه ذهنی مناسبی برای مخاطبان ایجاد می‌کند تا پس از اتمام بحران کرونا، با اشتیاق و آگاهی بیشتری به تماشای آن بیایند.

باغ دولت‌آباد به واقع یکی از زیبایی‌های معماری ایران و نقطه وصل تاریخ و طبیعت است.

باغ دولت‌آباد در یزد در اواخر دوره افشاریه و در سال ۱۱۶۰ ه‌.ق توسط علی رضائیان صباغ معروف به (خان بزرگ) که وی سرسلسله خاندان خوانین یزد بود بنا شد و قبل از احداث این باغ، قناتی به طول ۶۵ کیلومتر احداث شد که آب را از مهریز به محل کنونی باغ دولت آباد رساند و پس از آن، مجموعه حکومتی در آن بنا شد.

این باغ زیبا که ۷۰ هزار مترمربع وسعت دارد، شامل ساختمان‌ها، حوض‌ها و آبنماهای بسیاری است و در فضای بین آن‌ها باغ‌های انار و انگور و گل‌های زینتی، زیبایی عمارت را دو چندان کرده است.

قنات تاریخی عظیم دولت‌آباد با قدمتی بیش از ۲۰۰ سال از احداث پنج رشته قنات تشکیل شده که از ارتفاعات مهریز سرچشمه می‌گرفته و پس از آبیاری بخشی از زمین‌های مهریز و به کار انداختن چند آسیاب آبی و طی بیش از ۵۰ کیلومتر به یزد می‌رسیده و باغ دولت‌آباد را آبیاری می‌کرده اما این باغ در حال حاضر توسط چاه نیمه عمیق مجاور آبیاری می‌شود.

زیبایی درختان نارنج در امتداد حوض فیروزه‌ای

یکی از زیبایی‌های منحصربه‌فرد باغ دولت آباد، درختان نارنج است که در امتداد حوض فیروزه‌ای و طولانی باغ کاشته شده و عطر نارنج آن در بهار سرمستی و نشاط به ارمغان می‌آورد و صحنه‌های زیبا می‌آفریند.

شیشه‌های رنگی عمارت باغ نیز از زیبایی‌های غیرقابل وصف این باغ است و کمتر گردشگری است که از این باغ دیدن کرده باشد اما تصویری از خود در کنار این پنجره‌های زیبا و باشکوه ثبت نکرده باشد.

این باغ زیبا در هسته مرکزی شهر یزد و کمی آن‌سوتر از بافت تاریخی قرار گرفته و بعد از پایان بحران کرونا، به طور قطع میزبانی شایسته‌ای از مهمانان خواهد داشت.

باغ پهلوان‌پور مهریز نیز مربوط به اواخر دوره قاجار است و به دلیل روان بودن آب از داخل آن از گذشته دارای جاذبه خاصی بوده است. این آب از قنات مشهور به «حسن‌آباد» سرچشمه می‌گیرد و به جز باغ پهلوان‌پور به طور مستقیم از هیچ‌یک از باغ‌های منطقه عبور نمی‌کند.

آب قنات حسن‌آباد درختان چناری را که در حاشیه آن روییده‌اند، سیراب می‌کند و علاوه بر قنات ذکر شده این باغ از طریق دو رشته آب دیگر به نام قنات شاه حسینی و قنات مزویر آباد، آبیاری می‌شود.

دو طرف جوی اصلی باغ پهلوان‌پور درختان تنومند و سالخورده چنار قرار دارند. درختان مثمر باغ نیز شامل انار، بادام و خرمالو است و کاشت این درختان با توجه به گرمای زیاد استان یزد، نمایانگر آب و هوای متفاوت نسبتاً خنک این منطقه است.

جوی‌های آب روان که در میان درختان چنار راه خود را باز کرده‌اند، از زیبایی‌های منحصربه‌فرد این باغ جهانی محسوب می‌شوند.

پس از کرونا میزبان گردشگران در باغ پلهوان‌پور هستیم

مدیر باغ پلهوان‌پور مهریز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: پس از ثبت جهانی این باغ، فضای کناری آن با معماری سنتی و همخوان با عمارت اصلی باغ، به محل اقامتی تبدیل شد که هر سال در ایام نوروز پذیرای گردشگران بسیاری بود و بسیاری از مسافران به واسطه تصاویر زیبایی که از این باغ دیده بودند، آن را برای اقامت خود نیز انتخاب می‌کردند.

محمدرضا صادقی عنوان کرد: امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا درب این باغ بسته است و هیچ‌گونه خدماتی به گردشگران ارائه نمی‌شود اما پس از بحران کرونا، میزبانی شایسته‌ای از گردشگران خواهیم داشت.

وی افزود: امسال کار فضاسازی، گل‌کاری و هرس درختان و ساماندهی فضاهای داخلی بر اساس یک برنامه زمان‌بندی انجام شد که بهره‌برداری از آن به بعد از این بحران موکول می‌شود.

باغ جهانی پهلوان‌پور در منطقه مزویرآباد شهرستان مهریز واقع شده و از مرکز استان حدود ۳۵ کیلومتر فاصله دارد.

تعطیلی دو باغ جهانی یزد تا پایان تعطیلات نوروز

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد هم در گفتگو با خبرنگار مهر از تعطیلی این دو باغ تا پایان تعطیلات نوروز خبر داد و اظهار داشت: علاوه بر دو باغ جهانی پهلوان‌پور و دولت‌آباد، سایر اماکن تاریخی و طبیعی یزد و دیگر شهرستان‌های استان نیز تعطیل هستند.

مصطفی فاطمی بیان کرد: پس از پایان کرونا، این اماکن به شکل ویژه برای بازدید گردشگران و مردم یزد آماده‌سازی خواهند شد.

تا عبور از بحران کرونا، می‌توان لذت سیر و گشت در باغ‌های جهانی را به صورت مجازی تجربه کرد و در روزهایی که در خانه می‌مانیم از ظرفیت فضای مجازی برای تماشای زیبایی‌ها بهره بگیریم.

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا خراسان جنوبی زیبایی صنایع دستی و گردشگری طبیعت ویروس بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی باغ پهلوان پور باغ دولت آباد باغ های جهانی بحران کرونا باغ ها استان یزد پور مهریز باغ جهانی دو باغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۳۶۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خیبر خرم‌آباد در ورزشگاه " لر آرنا " میزبان حریفان خواهد بود

باشگاه فرهنگی ورزشی خیبر خرم‌آباد مسعود عبدی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ورزشگاه ۱۵ هزار نفری خرم آباد در دولت هشتم کلنگ زنی شد و در دولت سیزدهم نیز پیشرفت خوبی داشت منتهی قابلیت بهره برداری طبق استاندارهای سازمان لیگ را نداشت و برای تکمیل آن باید هزینه می‌شد.

به گزارش صدای ایران از ایرنا،وی افزود: انتظار داشتیم در سال گذشته این فرآیند تکمیل و زمان زیادی را بابت این موضوع از دست ندهیم اما بیش از حد انتظار زمان برد.

مالک باشگاه خیبر خرم‌آباد ادامه داد: از زمانی که والی زاده مرادی مدیرکل ورزش و جوانان و همچنین روزهای اخیر که شفقت استاندار لرستان بر مسند کار نشسته‌اند، فشار مضاعفی ایجاد شد و اعضای کمیسیون نیز همراهی داشتند و طبق ماده ۲۷ با واگذاری ورزشگاه ۱۵ هزار نفری به باشگاه خیبر موافقت شد اما هنوز قرارداد آن منعقد نشده است.

عبدی بیان کرد: امیدواریم که عقد قرارداد و روند اجرایی آن خیلی زمان نبرد و بتوانیم عملیات‌های بیش‌تری در ورزشگاه انجام دهیم که بتوانیم یک ورزشگاه در شان تیم خیبر خرم آباد و هواداران این تیم تحویل بدهیم.

عبدی در مورد نام این ورزشگاه اعلام کرد: ورزشگاه را هم «لر آرنا» نام گذاری می‌کنیم چون که این ورزشگاه متعلق به قوم لر هست و به دلیل جایگاهی که خیبر در بین لر تباران عزیز دارد، اسم ورزشگاه را این‌گونه انتخاب خواهیم کرد.

وی اظهار کرد: خیبر خرم آباد صدرنشین لیگ آزادگان در این فصل بازی‌های خود را در استادیوم تختی که شرایط خوبی هم ندارد، برگزار کرده است.

مالک باشگاه خیبر خرم‌آباد با اشاره به پروسه ۱۷ ساله ساخت ورزشگاه جدید در خرم آباد افزود: ورزشگاه لرآرنا در شان هواداران خیبر خواهد بود.

عبدی گفت: از سال ۱۳۸۶ کلنگ ساخت یک ورزشگاه ۱۵ هزار نفری زده شده که هنوز به بهره برداری نرسیده و این مجموعه ورزشی قرار بود مرکز جامعی از سالن‌های ورزشی اعم از دو میدانی، استخر و اسب سواری باشد.

وی بیان کرد: برای باشگاه خیبر خرم آباد که صدرنشین لیگ دسته اول فوتبال باشگاه‌های کشور است وجود یک استادیوم مجهز و مطابق با استانداردها، ضرورت به شمار می‌رود و به یکی از دغدغه‌های ورزشکاران این استان تبدیل شده است.



دیگر خبرها

  • بودجه ۲۰ همتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی/ کتاب نقطه قوت تاریخی ایران است
  • کلاهبردار میلیاردی در پارس آباد به دام پلیس افتاد
  • تقدیر از قهرمان تاریخ‌ساز یخ‌نوردی جهان
  • سلیمانی: تاریخ انتخابات فدراسیون ژیمناستیک تغییر نمی‌کند/فدراسیون جهانی از مواضع خود کوتاه نمی‌آید
  • لشکرگاه افراسیاب در کدام نقطه تهران بود؟
  • خیبر خرم‌آباد در ورزشگاه " لر آرنا " میزبان حریفان خواهد بود
  • «پل طبیعت» امشب قرمز رنگ می‌شود
  • جنجال هوخشتره و چاپ پول؛ شاخص محرمانه تورم را چه عددی حساب کرد؟
  • تاریخ روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر ۱۴۰۳ + پیام و متن تبریک
  • اولین سرمربی مارادونا هم به ال‌دیه‌گو پیوست